ideja za doručak
PUNJENE PRŽENICE KOJE NEĆE BITI MASNE: 1 sastojak IH ČINI SOČNIM, a ULJE NA MINIMUMU, za sve GURMANE! (RECEPT)
Pržite oko minut sa jedne i minut sa druge strane, dok ne porumene
Prženice su jedan od onih doručaka koji miriše na detinjstvo, bezbrižnost i bakinu kuhinju. Većini su omiljene, a pored toga što se pripremaju brzo, idealan su način da potrošite ostatke starog hleba.
Za klasične prženice svi znaju, ali ovaj jednostavan doručak možete pripremiti sa malim izmenama i dobiti potpuno novo jelo. Punjene prženice zadovoljiće nepca i najvećih gurmana.
8 parčića starog belog hleba
100 gr rendane šunke
100 gr rendanog kačkavalja
2 kašike majoneza
2 kašike kečapa
3 jaja
3 kašike mleka
1 kašičica brašna
malo soli
ulje za prženje
Priprema:
Na jedno parče hleba namažite tanko majonez, a na drugo tanko kečap. Na krišku koja je premazana majonezom stavite rendani kačkavalj, pa stavite narendanu šunku i zalepite kriškom koja je premazana kečapom.
Ukoliko je potrebno, kriške malo pritisnite kako bi se zalepile i kako nadev u toku prženja ne bi iscurio.
Uradite tako sa svim kriškama hleba.
Jaja sa mlekom i kašičicom brašna umutite i dodajte soli po ukusu. Brašno je dodatak koji će sprečiti prženice da budu masne. U toku prženja će se stvoriti korica i hleb neće upiti mnogo ulja.
Ulje zagrejte na srednje jakoj temperaturi. Prženice umačite sa svih strana u umućena jaja neposredno pre spuštanja u vrelo ulje.
Pržite oko minut sa jedne i minut sa druge strane, dok ne porumene.
Služite ih tople.
(Espreso / Telegraf)