ukusno i fino
MEKANI KOKOS KOLAČ ZA 20 MINUTA, BEZ JAJA! (RECEPT)
Za glazuru vam treba 100 grama čokolade za kuvanje i kockica maslaca.
Priprema ovog kolača je brza i jednostavna: trebaće vam samo par minuta, i to bez miksera i bez prljavog suđa. Mera je čaša jogurta od 2 dl.
Sastojci:
1 čaša jogurta
1 čaša mleka
1 čaša ulja
1 čaša kokosovog brašna
1 kesica vanilinog šećera
2 čaše kristal šećera
2 čaše brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za glazuru vam treba 100 grama čokolade za kuvanje i kockica maslaca.
Sastojke redom sa spiska ubaciti u dublju činiju i dobro ih izmešati varjačom.
Potom preliti u nauljen i brašnom posut pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 20 minuta. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen: probodite ga na par mesta, i ukoliko je čačkalica suva, kolač je gotov.
Na tihoj vatri otopiti čokoladu za kuvanje i kockicu maslaca, pa preliti preko vrućeg kolača.
Kad se kolač ohladi, i glazura malo stegne, možete ga servirati.
(Espreso/NovostiMagazin)