PRSTE DA POLIŽEŠ!
SVINJSKI GULAŠ, JELO KOJE SE NE ODBIJA: Sočno meso u SOSU sa POVRĆEM, idealno za RUČAK (RECEPT)
Kada vam treba ideja za ručak onda je gulaš fantastična ideja
Gulaš je uvek dobra ideja za ručak, pogotovo ako ne mora dugo da se kuva. Sočno meso u sosu sa povrćem je ručak koji će svi hteti da probaju. Još kada ga poslužite sa pire krompirom ili makaronama, onda je to potpuni pogodak. Prilog nije obavezan, ali u tom slučaju napravite domaću lepinju i poslužite vruću sa gulašem. Salata je isto dobra opcija, npr. zelena salata.
Posle ovako ukusnog obroka poslužite parče čokoladnog kolača.
Sastojci:
700 g svinjetine
2 kašičice soja sosa
1 kašičica vorčester sosa
kim, so, biber
150 g crnog luka
150 g šampinjona
1/2 praziluka
1 paprika babura
3 čena belog luka
200 ml paradajz sosa
300 ml bujona
1 kašičica skroba
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa preko sipajte soja sos, vorčester sos i začinite. Dobro rukama promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte i ostavite da stoji nekih pola sata. Crni luk, pečurke, beli luk, praziluk i papriku iseckajte. U zagrejanom tiganju na malo ulja prvo propržite meso, pa ga izvadite. U isti tiganj dodajte pečurke i luk. Kada se prodinstaju sipajte paradajz sok. Zatim dodajte papriku i beli luk. Kada se sve to prodinsta stavite u šerpu u koju ste preručili meso. dodajte bujon, a skrob pomešajte sa vodom, pa sipajte i to. Ako želite dodajte i čili sosa malo. Kuvajte nekih 5-10 minuta.
(Espreso / Stvarukusa)