njam!
ŠTRUDLICE SA MIRISOM NA DETINJSTVO! Brzo i lako se spremaju na OVAJ NAČIN! (RECEPT)
Isprobajte ovaj jednostavan recept za štrudlice sa džemom
Domaće štrudlice su uvek bolji izbor od onih kupovnih, jer ništa ne može da zameni ukus i miris ručno pravljenog testa kod kuće. Ove štrudlice su odličan izbor kada ukućanima hoćete da spremite ukusnu i brzu poslasticu.
Sastojci:
500 g brašna
250 g margarina
180 ml kisele pavlake
1 kesica vanilin šećera
pekmez po ukusu
Priprema:
U činiju stavite margarin, izgnječite ga, pa dodajte pavlaku, vanilin šećer i brašno. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Oklagijom rastanjite testo u oblik pravougaonika na otprilike tri milimetra debljine. Potom ga isecite na trake široke osam santimetara. Po sredini rasporedite pekmez i presavijte krajeve da se spoje do ivica, ali ne da se preklapaju. Pritisnite malo prstima testo da bi se spojilo i da fil ne bi curio u toku pečenja. Izrežite male štrudlice i poređajte ih u pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar Ukusa)