PRSTE DA POLIŽEŠ!
ZALIVENE ĆUFTE IZ RERNE SE SPREMAJU OČAS POSLA: Kompletan obrok za celu porodicu BEZ PO MUKE! (RECEPT)(VIDEO)
Po želji ih nakon pečenja pospite sitno seckanim peršunom
Ćufte od mlevenog mesa svi vole, ali ponekad nam se ne stoji pored šporeta dok ih pečemo. Pripremljene na ovaj način u rerni olakšaće vam pripremu, a biće izuzeno šočne. Uz ćufte iz rerne vam neće biti potreban ni prilog, eventualno domaći hleb ili lepinje i imate kompletan ručak.
Sastojci:
600 g mlevenog mesa
2 luka
150 g pirinča
200 g pasiranog paradajza
100 g pavlake za kuvanje
parmezan
200 ml goveđe supe
1 kašika krem sira
so, biber, aleva paprika
Priprema:
Sitno naseckani luk i kuvani pirinač, dodajte u mleveno meso, sve žačinite i dodajte kašiku krem sira. Dobro sjedinite sastojke i oblikujte čufte. Drugi luk sitno naseckan propržite na ulju, pa mu dodajte pasirani paradajz, pavlaku za kuvanje i goveđu supu. Kuvajte dok ne proključa, pa time zalijte ćufte i pospite parmezan. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni nekih pola sata. Po želji ih nakon pečenja pospite sitno seckanim peršunom.
(Espreso / Stvar ukusa)