NJAMI
NAPRAVITE NAJSAVRŠENIJE TESTO ZA PICU: Brzo i lako se sprema, postanite PRAVI MAJSTOR (RECEPT)
Brzo i lako se pravi, a od ove količine testa dobićete 8 manjih pica
Prava domaćinska pica sa odličnim testom za čije pečenje vam treba 15 minuta.
Italijansku kuhinju svi obožavamo jer je poznata po pastama, pici, lazanjama... Sada i vi postanite majstor za pripremu pice tako što ćete napraviti savršeno testo. Dodatke možete da stavljate po vašoj želji, a mi smo vam u pripremi predložili šta možete da probate. Brzo i lako se pravi, a od ove količine testa dobićete 8 manjih pica.
180 g brašna od durum pšenice
180 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kašika suvog kvasca
origano
250 ml tople vode
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Pomešajte obe vrste brašna, pa dodajte so, šećer i origano. Promešajte i sipajte kvasac. Dodajte vodu i ulje, pa umesite testo. Opet malo nauljite testo i pokrijte, pa ostavite da odmara sat vremena. Premesite testo i podelite na 8 delova. Oblikujte loptice, pa pokrijte i ostavite 10-15 minuta.
Razvucite prstima kako biste dobili tanje krugove. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pomešajte pelat, kašiku maslonovog ulja i sipajte malo origana. Dobijenom smesom premažite testo. Preko stavite malo rendanog sira i mlevenog mesa ili šunke. Stavite masline i pospite origanom. Pecite na 250°C oko 15 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)