NEMA UKUSNIJIH
KUPUS KIFLE NAJMEKŠE NA SVETU, SVI IH HVALE: Sveže ostaju i sutradan! (VIDEO)
Umutite dva belanceta, dodajte kašiku-dve brašna, mleko, toplu vodu i kvasac. Promešajte i ostavite da stoji desetak minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamesite meko testo. Ostavite da stoji oko sat vremena
Recept za pecivo - kifle mekane, tope se u ustima. Svi ih hvale, ali stvarno. I zato ih često pravim, već godinama. Za rođendane (a ima ih dosta) gosti već znaju da će da uživaju u domaćoj kiflici - kupusnici. Bez kupusa su, samo se tako zovu.
Potrebno:
oko 1kg. brašna
10 gr. suvog kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
2 belanceta
100 ml. vode
250 ml. mleka
100 ml. ulja
Punjenje:
200 gr. maslaca
1 jaje
350 gr. sitnog sira
Za premazivanje: 2 žumanceta, 1 jaje, susam.
Umutite dva belanceta, dodajte kašiku-dve brašna, mleko, toplu vodu i kvasac. Promešajte i ostavite da stoji desetak minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamesite meko testo. Ostavite da stoji oko sat vremena.
Premesite i podelite na četiri dela.
Svaki deo razvucite i filujte umućenim maslacem sa jejetom. Odozgo stavite sir ili šta želite, umotajte i oštrim nožem secite ukoso da dobijete trouglove.
Slažite u podmazanu tepsiju i ostavite da stoje oko sat vremena.
Pre pečenja premažite umućenim žumancima i jajetom.
Odozgo stavite semenke i ako želite posolite.
Pecite oko 35 minuta na 200 stepeni, ili dok fino ne porumene.
Pečene prekrijte krpom da odstoje pet minuta i onda uživajte u mekoći ovog peciva. Prijatno!
Mekane i predivne su i sutradan.
(Espreso/ Serpica)