ZA DORUČAK
VAZDUŠASTE LEPINJE KOJE SE PRŽE U TIGANJU: Testo se umesi OČAS POSLA, idealno idu uz KAJMAK (RECEPT)
Kada se lepo isprži sa obe strane izvadite i stavite na ubrus da se ocedi višak masnoće
Vazdušaste lepinjice, idealne i za doručak i večeru. Savršeno idu uz kajmak i krem sir, a možete i da od njih napravite sendviče!
Sastojci:
500 g brašna
300 ml jogurta
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice praška za pecivo
250 ml ulja za prženje
Priprema: U posudu sipajte jogurt (sobne temperature), zatim dodajte šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Sve to lepo promešajte.
Dodajte brašno i promešajte kašikom, žicom ili rukom. Testo treba da bude meko, ali ne sme da se lepi za ruke. Umestite i stavite u frižider 10 minuta da malo odmori. Nakon toga premesite i napravite 5-6 loptica. Ostavite da stoji 5 minuta.
U tiganj sipajte dosta ulja. Kada dobro zagrejete ulje i kad stavite lepinje, smanjite temperaturu. Pre prženja još malo razvaljajte testo.
Kada se lepo isprži sa obe strane izvadite i stavite na ubrus da se ocedi višak masnoće.
(Espreso / Stvar ukusa)