POSLUŠAJTE GA
LIGNJE NIKAKO NEMOJTE DA SEČETE NA KOLUTIĆE: Džejmi Oliver otkrio TRIK kako da ispadnu SOČNIJE i UKUSNIJE
Naprotiv, unutrašnju stranu očišćene lignje nežno zarežite tupim nožem, a potom uvaljati u brašno koje je "začinjeno" solju, biberom, origanom i mlevenim semenkama komorača
Ako nečiji saveti u kuhinji vrede, onda su to oni koje daje Džejmi Oliver. On je otkrio kako da najefikasnije napravite ukusne lignje i saveti su nikada jednostavniji.
Džejmi kaže da lignje ne treba seći na kolutiće. Naprotiv, unutrašnju stranu očišćene lignje nežno zarežite tupim nožem, a potom uvaljati u brašno koje je "začinjeno" solju, biberom, origanom i mlevenim semenkama komorača.
Zatim lignje prekrijete tom mešavinom a onda samo otresite višak brašna.
Lignje pržiti u biljnom ulju, ali tek kada temperatura dođe do 170 stepeni. Ako nemate termometar, možete proveriti tako što ćete u ulje bacite tanku krišku krompira. U trenutku kad zlatnosmeđi krompir ispliva na površinu lonca – ulje će biti spremno za prženje.
U ulje prvo stavlja krakove koje se peku otprilike 90 sekundi, dok ostatak lignji stavlja u ulje na otprilike polovinu toga vremena jer je njima potrebno manje za termičku obradu. Zlatnosmeđe komade lignji vadi iz ulja te staviti na papir za upijanje masnoće, a potom one veće komade nareže na kolutiće.
Džejmi lignje poslužuje s majonezom koju začinio s čili papričicama.
(Espreso / Noizz Food)