Džejmi Oliver, Foto: Profimedia

POSLUŠAJTE GA

LIGNJE NIKAKO NEMOJTE DA SEČETE NA KOLUTIĆE: Džejmi Oliver otkrio TRIK kako da ispadnu SOČNIJE i UKUSNIJE

Naprotiv, unutrašnju stranu očišćene lignje nežno zarežite tupim nožem, a potom uvaljati u brašno koje je "začinjeno" solju, biberom, origanom i mlevenim semenkama komorača

Objavljeno: 14.12.2021. 19:01h

Ako nečiji saveti u kuhinji vrede, onda su to oni koje daje Džejmi Oliver. On je otkrio kako da najefikasnije napravite ukusne lignje i saveti su nikada jednostavniji.

Džejmi kaže da lignje ne treba seći na kolutiće. Naprotiv, unutrašnju stranu očišćene lignje nežno zarežite tupim nožem, a potom uvaljati u brašno koje je "začinjeno" solju, biberom, origanom i mlevenim semenkama komorača.

Zatim lignje prekrijete tom mešavinom a onda samo otresite višak brašna.

Lignje pržiti u biljnom ulju, ali tek kada temperatura dođe do 170 stepeni. Ako nemate termometar, možete proveriti tako što ćete u ulje bacite tanku krišku krompira. U trenutku kad zlatnosmeđi krompir ispliva na površinu lonca – ulje će biti spremno za prženje.

U ulje prvo stavlja krakove koje se peku otprilike 90 sekundi, dok ostatak lignji stavlja u ulje na otprilike polovinu toga vremena jer je njima potrebno manje za termičku obradu. Zlatnosmeđe komade lignji vadi iz ulja te staviti na papir za upijanje masnoće, a potom one veće komade nareže na kolutiće.

Džejmi lignje poslužuje s majonezom koju začinio s čili papričicama.

(Espreso / Noizz Food)