recept za vrhunski obrok
MELJANI PASULJ ZA POSNE DANE: Ne zna se da li je UKUSNIJI ILI ZDRAVIJI (RECEPT/VIDEO)
Kuvati na laganoj vatri da ostane za prst tečnosti preko pasulja.
Naš predlog za subotnji ručak.
Potrebno je:
600 gr pasulja
2 glavice crnog luka
4 čema beloga luka
1 suva paprika
biber u zrnu
lovorov list
suva, mlevena paprika, a može i tucana ljuta
ulje
Priprema:
Pasulj očistiti i dobro oprati u nekoliko voda. Naliti da ogrezne pa kuvati 5-6 min, i prosuti vodu isprati u hladnoj vodi i naliti drugu.
Iseći sitno crni luk pa dodati, ubaciti suvu papriku, nekoliko zrna bibera, lovorov list i malo belog luka. Kuvati na laganoj vatri da ostane za prst tečnosti preko pasulja.
U šerpu sipati ulja dodati izgnječen beli luk pa ga malo propržiti i dodati začinsku papriku i odmah skloniti.
Dodavati po dve kutlače pasulja pa ga dobro pritisnuti šupljom kašikom dok se sve izmelja. Ubaciti so, mleven biber. Pasulj neka provri i skloniti. U šerpicu zagrejati malo ulja i dodati pola kašičice začinske paprike samo da se rastopi i preliti preko serviranog pasulja.
(Espreso/KodBakeUGostima)