Ilustracija, Foto: Profimedia

I ZDRAVLJE I ZADOVOLJSTVO

AKO IZBEGAVATE GLUTEN OVA PICA ĆE VAM POSTATI OMILJENO JELO: Pravi se bez BRAŠNA, a 1 sastojak je NAJBITNIJI

Ako volite da jedete različite vrste testa, postarajte se da koristite što zdravije sastojke

Objavljeno: 08.12.2021. 23:54h

Za ljude u godinama nikako nije dobro da za večeru konzumiraju tešku hranu.

Ako volite da jedete različite vrste testa, postarajte se da koristite što zdravije sastojke.

Time ćete organizmu obezvediti ono što mu je potrebno, a takođe nećete imati probleme sa varenjem.

foto: Profimedia

Jedna od moćnih namirnica koja bi trebalo da bude na svakoj trpezi jeste kinoa. Spada u super – hranu jer ima visok sadržaj antioksidanata i falvonoida koji deluju protiv upala i virusnih infekcija.

Takođe, sadrži mnogo više biljnih vlakana nego druge žitarice, odličan je izvor proteina (100 grama sadrži 4,5 g proteina), kao i minerala – kalijuma, gvožđa i magnezijuma.

Velika prednost je to što ne sadrži gluten pa može biti deo ishrane onih koji su alergični ili ga izbegavaju. Mnogo je načina da ovu žitaricu uvrstite u svoju ishranu, a ovo je jedan od predloga.

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

1 čen belog luka

2 šolje zgnječenog paradajza

2 kašike balzamiko sirćeta

2 šolje kuvane kinoe

Foto: Shutterstock

2 šolje kuvane i iseckane piletine

3 šolje bebi spanaća

1 šolja prepolovljenih čeri paradajza

1 šolja narendanog kačkavalja

začini (so, biber, bosiljak…)

Priprema:

Propržite beli luk u dubljem tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte izgnječeni paradajz, balzamiko sirće i željene začine. Umešajte kinou i iseckanu piletinu. Dodajte spanać i dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Sklonite sa vatre i pospite čeri paradajzom i narendanim kačkavaljem. Poklopite tiganj i ostavite da se sir istopi. Ukrasite listićima bosiljka.

(Espreso / Sensa)