slasno i ukusno
BRZ I LAK RECEPT ZA NAJUKUSNIJE MINI PICE: Testo kao iz RESTORANA (RECEPT)
Uz ovaj recept od samo šest sastojaka, ako računamo i vodu, napravićete testo za mini pice kao iz restorana.
Najvažniji sastojak pice svakako je testo - treba biti idealne debljine i u isto vreme i meko i hrskavo.
Uz ovaj recept od samo šest sastojaka, ako računamo i vodu, napravićete testo za mini pice kao iz restorana.
Sastojci za testo:
250 ml tople vode
20 grama svežeg kvasca
Kafena kašičica šećera
Kafena kašičica soli
4 supene kašike ulja
400 grama brašna
Nadev napravite sami po ukusu: kečap, izrendani kačkavalj ili parmezan, kobasica ili sitno seckana šunka, šampinjoni, masline, origano, ...
Priprema testa:
Od 250 ml odvojte malo tople vode u dublju posudu i dodajte šećer i izdrobljeni kvasac. Promešajte i pustite da kvasac naraste.
U drugu veću posudu sipajte pola količine brašna, so i ulje, i dobro promešajte. Dodajte sadržaj iz druge posude u kojoj je kvasac, kao i ostalu količinu tople vode i mešajte dok se sve ne sjedini.
Potom polako dodajte drugu količinu brašna i mesite dok ne napravite testo koje se ne lepi za ruke i koje se odvaja od posude.
Testo prekrijte krpom, i ostavite da odstoji dvadesetak minuta na sobnoj temperaturi, dok ne naraste.
Uz dodavanje malo prašna, opet mesite testo, pa ga razvucite do ženjene debljine.
Uzmite čašu kao kalup i napravite krugove u testu.
Mini pice poređajte po plehu, stavite nadev po želji, i pecite 5-6 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
(Espreso/Novosti)