ISPROBAJTE
SOČNO PREDJELO ZA VAŠU SLAVSKU TRPEZU: Patlidžan iskoristite za KORU, ukusno je (RECEPT)
Polako urolajte pomoću pek papira, pospite još malo kačkavalja i pecite u rerni 20 minuta na 200°C
Ukoliko želite nešto drugačije za slavsko predjelo, onda napravite ovo izuzetno ukusno jelo od patlidžana. Prvo ga zapecite, a onda premažite uljem i lukom, napunite sirom i paradajzom, pa ga urolajte i pecite još 20 minuta. Za njegovo punjenje potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a za manje od sat vremena dobićete jelo kakvo još niste probali. Ovakav način pripreme odličan je za decu, ali i za sve one koji izbegavaju da jedu ovo zdravo povrće. Od patlidžana možete napraviti i druga ukusna jela, musaku, ali i salatu koju možete poslužiti i kao paštetu.
2 patlidžana
100 ml ulja
3 čena belog luka
2 paradajza
100 g mocarele
30 g parmezana
20 g bosiljka
Priprema:
Isecite patlidžan na veće kriške i poređajte ih u pleh za pečenje, pa pospite preko malo ulja i pecite u rerni 25 minuta na 200°C. Pomešajte ulje i sitno iseckan beli luk, pa pospite preko patlidžana, a onda i sitno isečenu mocarelu i paradajz. Stavite još i malo bosiljka i izrendan kačkavalj. Polako urolajte pomoću pek papira, pospite još malo kačkavalja i pecite u rerni 20 minuta na 200°C.
(Espreso / Stvar ukusa)