Punjeni kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ukusno!

PUNJENI KISELI KUPUS: Tradicionalni obrok koji VOLE sve GENERACIJE! (VIDEO/RECEPT)

Neobičan ručak od punjenog kiselog kupusa ostaviće vas bez daha

Objavljeno: 29.11.2021. 17:13h

Potrebno je: 1 glavica kiselog kupusa; 1 glavica crnog luka; 300-400 gr mlevenog mešanog mesa; aleve paprike; ljute tucane paprike; mlevenog bibera; 1 kašičica brašna; 1 jaje; soli; ulja; lovorov list; 200 gr suvih rebara; 50 gr pirinča.

Priprema: Na ulju propržiti sitno seckan crni luk dodati kašičicu aleve paprike i tucane ljute paprike, mlevenog bibera, soli, pirinča opranog sve izmešati i to dodati u mleveno meso koje pržimo sa lukom.

Dodamo jaje i sve dobro izmešamo. Kupusu izvadino sredinu i u tu sredinu stavimo mleveno meso i pokrijemo listovima kupusa. Glavicu možemo okrenuti na dole, a i ne moramo.

U 200 -300 ml. vode dodati kašičicu brašna i malo aleve paprike kao i ulja i prelijemo kupus. Sa strane poređati suva rebra i ubacili lovorov list.

Dodati još malo vode po želji poklopiti i staviti u rernu na 250 stepeni C i krčkati sat i po. Kao prilog može krompir pire ili pečen krompir.

Bonus video:

(Espreso/Bakina kuhinja)