Šnenokle, Foto: Printscreen/youtube/Verina mala kuhinja

šnenokle

TRADICIONALNI RECEPT ZA ŠNENOKLE: Da ne poverujete koliko se LAKO sprema! (RECEPT)

Neodoljiv dezert!

Objavljeno: 08.11.2021. 20:41h > 21:02h

Sastojci: 1 l mleka, 6 jaja, 6 kašika šećera, 3 kašike griza, 200 g keksa.

Priprema: Razdvojiti belanca od žumanaca. Prvo umutiti žumanca sa šećerom. Staviti 900 ml mleka da se zagreva, a u preostalih 100 ml razmutiti griz. Na dno posude poređajte keks.

Zatim umutiti belanca u čvrst sneg dok se mleko zagreva (sve se radi brzo i jedno za drugim). Kada mleko provri, smanjite malo vatru i kašikom vadite "noklice" od belanaca, i spuštajte u ključalo mleko. Okrenite da se "prokuva" i sa druge strane (do 30 sekundi sa svake strane) pa vadite na poređani keks u posudi.

Kad potrošite sva belanca, promešajte žumanca umućena sa šećerom i dodajte u mleko. Dodajte i razmućeni griz, pa kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne.

Vruć krem prelijte preko noklica u posudi, a odozgo pospite preostalim lomljenim ili mlevenim keksom. Po želji možete odozgo narendati i malo mlečne čokolade.

Uživajte u savršenom dezertu!

Bonus video:

(Espreso/Stil)