PROBAJTE TO
POZNATO JELO NA POTPUNO NOV NAČIN: Da prste POLIŽEŠ (RECEPT)
Posle mesa možete da stavite i malo mocarele, pa preko krompir
Ako baš i niste ljubitelj pikantnih obroka onda napravite neko drugačije punjenje. Ne morate da koristite čili ili ljutu papričicu, nego to zamenite nekim filom koji je po vašoj želji.
Sastojci:
2 velika krompira
1 kašika neslanog putera, sobne temperature 1 kašika crvene paprike u prahu (ili čili u prahu) 1/2 kašike soli 40 ml mleka malo bibera u prahu
Za punjenje:
1 pileći file 1/2 kašike seckanog belog luka 2 kašike seckanog crnog luka 1,5 kašika paradajz pirea 1 kašika čilija u prahu 1 kašika seckane ljute papričice 40 ml mleka
Za preliv:
mocarela sir (može i ne mora)
Priprema:
Dobro operite krompir, pa stavite u posudu i pecite na 210°C nekih 60-80 minuta. Propržite crni i beli luk, pa dodajte seckano belo meso. Kada se meso isprži sipajte paradajz pire, čili u prahu i seckanu ljutu papričicu. Sipajte i mleko i dobro promešajte. Kada je krompir pečen, isecite vrh, a zatim izdubite krompir. Od krompira napravite pire tako što ćete mu dodati mleko, puter i začine. Dobro izgnječite. Sipajte u poslastičarski špric, pa u izdubljeni krompir sipajte malo pirea, pa mesa, pa ostatak pirea. Posle mesa možete da stavite i malo mocarele, pa preko krompir.
Vratite u zagrejanu rernu i pecite na 220°C još nekih 15 minuta.
(Espreso / Alo)