PAZITE
PRESKAČETE DORUČAK? Vaše telo zbog toga može pretrpeti ogromu promenu, tvrdi poznati doktor
Takođe, u eri popularnosti autofagije, sve je više onih koji se opredjeljuju da jedu unutar osam sati
Nutricionisti često naglašavaju da je najvažniji obrok u danu danu doručak. Međutim, mnogi nemaju tu jutarnju rutinu koja uključuje prvi obrok.
Većina ljudi dan započinje kafom, eventualno hladno ceđenim sokom od voća i/ili povrća ili smutijem, a doručak se u potpunosti zaboravlja, prenosi portal Nezavisne.
Takođe, u eri popularnosti autofagije, sve je više onih koji se opredjeljuju da jedu unutar osam sati, s tim da im prvi sat počinje negde oko podneva.
Kako takav ritam ishrane utiče na naš organizam?
Dr Saša Plećević, poznatiji kao DoktorFeelGood, objašnjava da preskakanje doručka nije dobra ideja.
- Kad preskočimo doručak, šećer u krvi padne i organizam ulazi u stanje hipoglikemije - kaže dr Plećević.
Do ručka, telo je već izgladnelo, pa pojedemo mnogo više nego što bismo inače pojeli. Umesto jedne porcije najčešće pojedemo dve, ali i dalje osećamo glad. Posle ručka pojedemo i voće i slatkiše ne bismo li utolili tu ogromnu glad, a krajnji rezultat toga je gojenje.
(Espreso/Blic)