Kuvano vino/Ilustracija, Foto: Printscreen

recept

EVO KAKO DA PRAVILNO SKUVATE VINO: Dodajte ove začine za čarobnu aromu! (VIDEO)

U vodi rastopite šećer, dodajte cimet, karanfiliće, koru pomorandže i kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari

Objavljeno: 09.10.2021. 10:50h

Hladni jesenji dani idealan su period da zagrejete svoje telo toplim napitkom. Kuvano vino, vole čak i oni koje baš i ne usrećuje kišovito i hladno vreme. Pijte ga u društvu, sa porodicom ili prijateljima i siguno ćete uživati.

Sastojci: 1 litar crnog vina, 1 paketić kore cimeta ili kesica mlevenog, nekoliko karanfilića, 150-200 ml vode, 5-7 kašičica šećera (ili više ako volite slađe), kora pomorandže (po želji).

Priprema: U vodi rastopite šećer, dodajte cimet, karanfiliće, koru pomorandže i kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari. Ulijte vino i zagrejte do ključanja.

Služite u toplim šoljama.

(Espreso / Pink)