Beli luk, Foto: Profimedia

zima

SRBI SU LUDI ZA BELIM LUKOM: Ne samo da je moćan, nego se može iskoristiti ZA PREUKUSNU ZIMNICU, kakav SPECIJALITET

U šerpi zagrejati vodu, sirće, so i šećer i pustiti da vri desetak minuta.Tako vrućim preliti beli luk

Objavljeno: 06.10.2021. 19:09h > 19:13h

Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica, i širom sveta se koristi ne samo kao ukusan dodatak jelima, već i kao lek i preventiva za mnoge bolesti. Sada ga lako i jednostavno možete sačuvati za zimu i uživati u njegovim lekovitim svojstvima svakodnevno.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka za ovaj recept.

Sastojci:

5-6 glavica belog luka

500 ml vode

200 ml jabukovog sirćeta

2 kašike šećera

2 kašike soli

Priprema:

Beli luk oljuštiti, napuniti sterilisane teglice. U šerpi zagrejati vodu, sirće, so i šećer i pustiti da vri desetak minuta.Tako vrućim preliti beli luk. Tegle dobro zatvoriti i staviti ih na tamno i hladno mestu nedelju-dve do otvaranja. Po želji, možete dodati i zrna bibera, listove lovora ili mirođiju.

Recept poslala Tanja Đorđević

(Espreso / Stvar ukusa)