Čorba, Foto: Tamara Martinková / Ifood SM / Profimedia

uživajte u ukusu

Čorbica bez brašna i zaprške: Napravite zdravo jelo, a ko jednom proba poželeće ponovo

Ovo jelo svideće se svima.

Objavljeno: 19.03.2025. 22:32h

Ukusna čorbica bez zaprške idealna je za sve koji praktikuju hrono ishranu.

  • 1 tikvica srednje veličine
  • 300ml vode
  • 2 belanceta
  • so i biber
  • tucana paprika
  • peršun

Priprema:

  1. Tikvicu oljuštiti i iseći na kockice.
  2. Staviti u šerpu, naliti vodom i staviti da se kuva.
  3. Dodati začine po ukusu, so, biber, peršun i tucanu papriku.
  4. Kada tikvice omekšaju izvaditi ih i ocediti pa izblendati.
  5. Vratiti izblendane tikvice u vodu u kojoj su se kuvale i ostaviti da se kuva, pa kada počne da vri lagano dodati jedno po jedno belance i mešati.
  6. Ostaviti da provri par minuta.

Bonus video:

(Espreso/Lepa i srećna/prenela:B.S.)