
fantazija
Ovaj kolač se zove "Nema kajanja": Na prvu izgleda vrlo kompleksno, a već na drugu je prost kao pasulj
Iako na prvu izgleda kompleksno, uopšte nije tako.
Kako mu i samo ime kaže sa ovim kolačem nema kajanja.
Iako na prvu izgleda kompleksno, uopšte nije tako.
Probajte i javite utiske. NAČIN PRIPREME
Kore:
Posebno umuti 5 belanaca sa 150 gr šećera tako da dobijete čvrst sneg. U drugu posudu umutiti 150gr putera (ili margarina) sa 50 gr prah šećera, dodati 150 gr mlevenih oraha i 100 gr brašna. Sve lepo sjediniti i na kraju dodati umućena belanca. Još jednom sve lepo izmešajte špatulom i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite na 180'C.
Žuti deo:
umutite 5 žumanca sa 150 gr šećera u prahu. Posle nekih petnaestak minuta pečenja kore (treba gornji sloj da dobije koricu, da je čvrst) izvadite pleh i preko kore izlite žuti deo preko celog kolača. Pleh vratite u rernu i nastavite da pečete kolač, ali temperaturu smanjite na nekih 100-120'C jer žumanca treba da se "osuše" a ne da se ispeku. Svakako će biti čvrsta "korica" od žumanca. Sušite kolač još nekih petnaestak minuta. Gotov kolač izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Za to vreme pripremite završni sloj.
Čokoladni deo:
stavite 100 ml mleka sa 100gr šećera da provri, potom dodajte 100 gr putera i kada se otopi dodajte i 100 gr čokolade. Sve lepo otopite pa prelijte preko 150 gr mlevenih oraha. Promešajte da se svi sastojci sjedine pa namažite preko isečenog kolača. Na kraju kolač obilato pospite mlevenim orasima (negde oko 50gr će biti dovoljno).
Ostavite da se kolač dobro ohladi i onda ga secite na štanglice.
(Espreso/Instagram/zlatne_ruke_slatke_muke)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!