Foto: 11 Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

recept

Jedini način da zavolite spanać: Zapečen u rerni, sa fetom i jajima, nema ništa ukusnije za doručak

Priprema je veoma laka

Objavljeno: 10.12.2024. 11:46h > 11:50h

Sastojci:

-60 g spanaća

-70 g fete sa smanjenim sadržajem masti

-3 srednja jajeta

-100 ml mleka (2% mlečne masti)

-20 g parmezana

-so i biber

foto: 11 Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

Priprema:

Stavite spanać, fetu, jaja i mleko u posudu za pečenje i dobro ih promešajte.

Začinite biberom i drugim začinima po želji. Feta već sadrži dovoljno soli, pa nije potrebno dodavati još.

Pospite parmezanom.

Stavite u rernu na 180°C i pecite 30 minuta, dok se jaja potpuno ne ispeku. Trebalo bi da se sredina jela značajno podigne i dobije zlatno-smeđu boju – to je znak da su jaja gotova.

Bonus video:

(Espreso/Objektiv/Prenela:M.S.)