Posna oblanda, Foto: Privatna arhiva

prelepe

Ova posna oblanda je kraljica svih slava! Niko joj ne može reći ne, a na tanjiru ostaju samo mrvice

Oblande nema ko ne voli, a ova posna verzija će vas oduševiti.

Objavljeno: 09.12.2024. 09:58h

Oblande nema ko ne voli, a ova posna verzija će vas oduševiti.

Obogatite slavsku trpezu sa ovim fantastičnim kolačem koji će osvojiti svačiji ukus.

Sastojci za oblandu

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

manje pakovanje oblandi

140 gr šećera

130 ml vode

120 gr margarina

130 g posnog keksa

100 gr ml oraha

1 kašika kakaa

50 gr posne čokolade

1 vanilin šećer

malo ruma

Spremanje oblande

Sipati vodu u šerpicu, dodati šećer i margarin da se istopi i provri. Skloniti sa vatre. Dodati ml orahe i ml keks pa izmešati.

Podeliti na dva dela. U jedan dodati kakao i rastopljenu čokoladu i svaku izjednačiti. U svetli dodati vanilin šećer a u tamni nekoliko kapi ruma i promešati.

Svaki fil deliti na dva dela pa premazati oblande, tamni, svetli, tamni, svetli i poklopiti koricom koja se ne maže.

Pritisnuti nekom daskom i ostaviti bar dva sata da se ohladi i stegne najbolje preko noći. Vrhunska!!!

(Espreso)