mnoge interesuje
Posne palačinke bolje nego one sa jajima i mlekom: Uživajte u omiljenom jelu i fantastičnom ukusu i u ovom periodu
Uživajte u ukusnim i mekim palačinkama
Uvek je dobro vreme za palačinke. Čak i tokom posta.
Možete ih puniti orašastim plodovima, šećerom, marmeladom ili nekom vrstom posnog krema. Najbolje bi bilo da tople palačinke pospite šećerom i orasi da bi se bolje topile i bile ukusnije.
Uživajte u ukusnim i mekim palačinkama bez ijednog jajeta ili mleka.
Sastojci:
- 300 grama brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 50 ml ulja
- 600 ml vode
- džem od kajsije
- mlevenih oraha
Priprema:
U činiji pomešati brašno, so i šećer i mešati žicom. Zatim dodajte vanilin šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Kada ste sjedinili, dodajte malo ulja i vode. Dok dodajete vodu, umutite žicom da razbijete sve nastale grudvice. Ovo morate da radite nekoliko minuta da biste postigli pravi efekat. Smesa je spremna. Nauljite tepsiju u kojoj ćete peći palačinke.
Stavite jednu mericu smese i pecite oko dva minuta sa obe strane dok ne porumeni. Na kraju palačinke napunite džemom od kajsija ili nekim drugim džemom, a zatim pospite orasima. Takođe, danas se mogu kupiti posni namazi, kao i posni mleveni keks. Ako ste ljubitelj ovih kombinacija, možete i bez griže savesti uživati u njima.
Bonus video:
(Espreso/Republika/Krstarica/prenela:B.S.)