vrh vrhova
Ovu tortu zovu kraljicom svih događaja: Recept koji se teško nalazi na internetu, a godinama je van konkurencije
Kinder torta je jedan od najpopularnijih dezerata
Kinder torta je jednostavno - kraljica svih događaja, a sa ovim receptom, možete biti sigurni da će vaša verzija biti najukusnija i najkremastija koju ste ikada probali!
Potrebni sastojci
4 belanceta
4 kašike šećera 4 kašike mlevene plazme 1 kašika brašna 3-4 kašike lešnika (pečeni, krupno mleveni)
Prave se tri kore, ukupno je to 12 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika plazme, 3 kašike brašna, 200 g lešnika.
Fil:
12 žumanaca 200 g šećera 100 ml mleka 2 kesice pudinga od vanile 900 ml mleka 250 g maslaca ili margarina 150 g čokolade(za kolače ili mlečna) 200 ml slatke pavlake (umutiti) 150 g eurokrema ili nutele 200 g lomljene plazme
Način pripreme
Uključite rernu na 180 stepeni, pripremite kalup, okrugli 26 cm. ili četvrtasti 20×25 ili 23×25. Stranice tepsije ili kalupa premažite u tankom sloju maslacem ili margarinom. Dno obložite pek papirom.
Umutite čvrst sneg od belanaca i šećera pa umešajte plazmu i brašno. Na dno kalupa pospite malo lešnika pa premažite umućenu koru. Pecite oko 13-15 minuta. Na isti način praviti još dve kore.
Ostavite da se ohlade, dovoljno je sat vremena. Za to vreme pripremite filove.
Prokuvajte 900 ml. mleka. Žumanca izmutite sa šećerom, pudingom i 100 ml. mleka. Zakuvajte fil. Ostavite da se ohladi pa dodajte umućen maslac ili margarin. Podelite na dva dela, u jedan umešajte rastopljenu čokoladu.
Umutite slatku pavlaku.
Filovanje:
Kora, lešnici treba da su okrenuti prema gore, tanak sloj eurokrema ili nutele, braon fil, lomljena plazma, polovina umućene slatke pavlake. Opet kora, eurokrem, žuti fil, plazma, slatka pavlaka.
Treću koru prvo premažite eurokremom pa taj namazani deo stavite da bude unutar torte. Zagladite tortu sa svih strana. Tortu stavite u frižider i kada se stegne i ohladi dobro je zagladite i ukrasite po želji.
(Espreso/Srbija danas/prenela PV)