Ruska salata, Foto: Printscreen/ Youtube/ FIT KUCHNIA - Martyna Loch

pažnja

Ceo život ste rusku salatu pravili pogrešno! Konačno progovorile ruske domaćice, niste bili ni blizu sa receptom

Evo kako se ona pravi u Rusiji

Objavljeno: 31.10.2024. 08:39h

Svaka domaćica ima svoju varijantu ruske salate, a originalan, tradicionalni recept razlikuje se od ostalih.

Ruske domaćice je prave na samo jedan način, i to onaj pravi.

U nastavku pročitajte i kako:

FOTO: dorin puha / Alamy / Alamy / Profimedia
FOTO: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia
FOTO: printscreen/ instagram/ onelightshot
FOTO: PRINTSCREEN/YT/КУЛИНАРИМ С ТАНЕЙ 2.0

Iseći najsitnije 150 grama šunke, 200 grama telećeg pečenja i 100 grama pilećeg mesa, kuvanog, pečenog ili prženog.

Skuvati 5 krompira, 4 šargarepe, 1 malu glavicu karfiola i jedno jaje.

Oljuštiti 4 mala kisela krastavca.

Iseći sve što sitnije.

Dodati 250 grama konzervisanog graška, 25 grama kopra i iseckanog peršunovog lišća.

Pomešati sve zajedno sa mesom, posoliti i pobiberiti.

Uzeti pola litre hladnog ulja i dodavati žumancima kap po kap, neprekidno mešajući. Kada majonez bude dovoljno gust, dodati dok od pola limuna i mešati dalje.

Podeliti majonez na dva dela. Razblažiti jedan deo sa pola kafene šoljice vode i pomešati sa spremljenom salatom.

Staviti salatu u posudu i premazati drugim, gušćim delom majoneza. Ukrasiti salatu koturićima kiselih krastavčića, mariniranim pečurkama, višnjama, graškom i služiti.

Prijatno!

(Espreso/srbija danas/prenela PV)