Uroš Blažić, Foto: Petar Aleksić, Nenad Kostić

najnovije informacije sa suđenja

Sudija odložila današnje ročište: Evo šta se desilo na današnjem suđenju Blažiću, zbog ovoga izbio haos u sudnici

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se održava nastavak suđenja Urošu Blažiću (21) iz Dubone kod Mladenovca, koji se tereti da je 4. maja prošle godine zverski ubio devet žrtava, a njih 12 teško ranio. Na današnjem glavnom pretresu trebalo bi da svedoči veštak koji je na prethodnom ročištu iz opravdanog razloga nije mogao da prisustvuje suđenju. Potom je planirano da se pregledaju video snimci sa nadzornih kamera, tačnije sa naplatne rampe Mali Požarevac gde je kobne večeri okrivljeni Uroš Blažić oteo taksi vozilo u kom su bili taksista i putnica.

Objavljeno: 28.10.2024. 09:49h > 13:44h
10:46h

Veštak na pitanje da li je zločin počinjen u afektu

Veštak Marija Panić odgovorila je na pitanje advokata oštećenih da li je Blažić zločin počinio u afektu ili ne.

- Ono što smo prilikom ispitivanja zaključili jeste da zločin nije počinjen u afektu, to je prosto nemoguće što se vidi i iz nalaza. I to iz prostog razloga jer osoba koja počini nešto u afektu ne može da smisli, odlučno da gađa i ubije toliko žrtava - rekla je veštak.

Nebojša Perović: Doktorka da li možete ovako laički da nam objasnite da li je ispitanik Uroš Blažić slobodnom voljom i željom preduzeo radnju, imao volju i želju da pobije više ljudi i dovoljno vremena da odustane, a to nije uradio?

Veštak: Mislim da sam na to već odgovorila, a odgovor je da ispitanik nije imao razloga da počini zločin, tačnije nema psihičkih i psiholoških smetnji da ga počini.

10:25h

Dr Marija Panić o psihijatrijskom stanju Uroša i Radiše Blažića

Predsednica sudskog veća Višeg suda u Smederevu, sudija Lidija Jovanovski, nakon što je prozvala sve prisutne, za sudsku govornicu stala je veštak, doktor Marija Panić koja je inače, sa timom veštačila psihijatrijsko stanje okrivljenog Uroša i Radišu Blažića.

- Ostajem pri svemu što se navodi u nalazima. Ali ću odgovoriti na sva pitanja kako bi objasnila sve nejasnoće ukoliko ih ima u našem nalazu - navela je doktorka koja radi u zatvorskoj Specijalnoj prihijatrijskoj bolnici u Beogradu gde je veštačeno psihijatrijsko stanje okrivljenih.

Tužilac Olivera Milojević pitala je svedoka šta je zaključila u svom nalazu povodom psihičkog stanja okrivljenog Uroša Blažića.

- Nalaz, odnosno mišljenje koje smo dali i koje se nalazi u optužnici, stoji da je Uroš Blažić mlađa punoletna osoba, koja je sposobna sama da rasuđuje o svemu što je uradila i zaključili smo da je duševno zdrav i da nije poremećen. Takođe, nalazom smo utvrdili da je osoba u trenutku počinjenog krivičnog dela bila u svojoj starosnoj kalendarskoj godini, nije zaostao da se tako izrazim - navela je doktorka.

09:41h

Blažići dovezeni u sud

Okrivljeni Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić dovezeni su dve marice nešto pre 9 časova i to u pratnji policije, piše Kurir

09:37h

U sud stižu članovi porodica žrtava

U Specijalni sud u Beogradu na današnje ročište okrivljenom Urošu Blažiću, koji se tereti da je počinio masakr prošle godine, počeli su da pristižu ožalošćeni članovi porodica. Roditelji ubijene dece i danas su na suđenje došli u crnini, obučeni u majice na kojima su fotografije ubijenih mladića i devojke.

FOTO: Marko Karović
FOTO: Marko Karović
FOTO: Marko Karović
FOTO: Marko Karović
Izmena: 10:28h