spremite ih
Ovakve lazanje uspevaju i početnicima: Italijani znaju caku za najlakšu pripremu ikada, recept koji svi žele
Pre serviranja ostavite malo da se prohladi.
Italija je jedna od najpoznatiji gastronomskih zemalja, a njene specijalitete svi vole.
Ako ste ljubitelji lazanja, u nastavku pročitajte kako se pripremaju najlakše lazanje do sada.
I ne brinite, ovaj recept uspeva čak i početnicima.
Sastojci
1 pakovanje rezanaca za lazanje
500 g rendane mocarele
100 g rendanog parmezana
malo soli
500 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
800 ml paradajz sosa
1 kašičica suvog začina
150 g rikota sira
malo seckanog peršuna
1 jaje
Priprema
Rezance za lazanje stavite da se skuvaju ali da ne budu raskuvana. Ocedite ih i ispreite pod mlazom hladne vode i ostavite na stranu.
U međuvremenu, prodinstajte mleveno meso, sitno seckan crni i beli luk na srednje jakoj ringli sve dok obe vrste luka ne postanu providna. Onda paradajz sos dodajte, kao i začine i pustite da se sve zajedno krčka. Probajte da procenite da li je potrebno još nečeg dodavati.
U posebnoj činiji pomešajte sve vrste sireva, peršun, jaje i začine.
Odaberite posudu u kojoj ćete da pečete lazanje pa malo nauljite. Potom ređajte sloj rezanaca, pa fil, pa opet rezanca i fil i na kraju samo rezanca tako da cela površina bude prekrivena. Stavite da pečete na 180 stepeni oko 35 ili 40 minuta. Poželji možete posuti rendani kačkavalj na vrh ili preliti pavlakom za kuvanje.
Pre serviranja ostavite malo da se prohladi.
(Espreso/ona/prenela PV)