Lazanje, Foto: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_

spremite ih

Ovakve lazanje uspevaju i početnicima: Italijani znaju caku za najlakšu pripremu ikada, recept koji svi žele

Pre serviranja ostavite malo da se prohladi.

Objavljeno: 16.10.2024. 08:00h

Italija je jedna od najpoznatiji gastronomskih zemalja, a njene specijalitete svi vole.

Ako ste ljubitelji lazanja, u nastavku pročitajte kako se pripremaju najlakše lazanje do sada.

I ne brinite, ovaj recept uspeva čak i početnicima.

Sastojci

FOTO: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_
FOTO: Printscreen/Youtube/ Natashas Kitchen
FOTO: Printscreen/youtube/MilinKuvar
FOTO: Printscreen/Youtube/savurosTV
FOTO: Printscreen/Youtube/Sašina Kuhinja

1 pakovanje rezanaca za lazanje

500 g rendane mocarele

100 g rendanog parmezana

malo soli

500 g mešanog mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

800 ml paradajz sosa

1 kašičica suvog začina

150 g rikota sira

malo seckanog peršuna

1 jaje

Priprema

Rezance za lazanje stavite da se skuvaju ali da ne budu raskuvana. Ocedite ih i ispreite pod mlazom hladne vode i ostavite na stranu.

U međuvremenu, prodinstajte mleveno meso, sitno seckan crni i beli luk na srednje jakoj ringli sve dok obe vrste luka ne postanu providna. Onda paradajz sos dodajte, kao i začine i pustite da se sve zajedno krčka. Probajte da procenite da li je potrebno još nečeg dodavati.

U posebnoj činiji pomešajte sve vrste sireva, peršun, jaje i začine.

Odaberite posudu u kojoj ćete da pečete lazanje pa malo nauljite. Potom ređajte sloj rezanaca, pa fil, pa opet rezanca i fil i na kraju samo rezanca tako da cela površina bude prekrivena. Stavite da pečete na 180 stepeni oko 35 ili 40 minuta. Poželji možete posuti rendani kačkavalj na vrh ili preliti pavlakom za kuvanje.

Pre serviranja ostavite malo da se prohladi.

(Espreso/ona/prenela PV)