Foto: Bakina kuhinja

ukusno

Kolač sa jabukama bez kvasca, sprema se lako, a rerna vam nije potrebna: Mekan i sočan gotov je za tili čas

Uživajte u mirisu svežih jabuka i cimetovog praha dok se ovaj jednostavan kolač peče u vašoj kuhinji!

Objavljeno: 09.10.2024. 13:49h > 13:51h

Ako ste u potrazi za brzim i ukusnim dezertom, domaći kolač sa jabukama iz tiganja je prava stvar za vas!

Ovaj kolač se priprema bez kvasca, što znači da ne morate čekati da se testo diže, a rezultat je izuzetno mekan i sočan.

Savršen je izbor za sve one koji žele uživati u slatkom užitku bez previše truda i vremena.

Sastojci:

  • 2 oguljene jabuke
  • 30 g putera
  • 30 g šećera
  • 1 jaje
  • 30 g šećera
  • 8 g vanilinog šećera
  • 30 ml biljnog ulja
  • 150 g jogurta
  • 140 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • Cimet
foto: Privatna arhiva

Priprema:

Na zagrejan tiganj stavite puter i dodajte šećer, pa mešajte dok se zajedno sve ne otopi. Potom dodajte iseckane jabuke i mešajte dok se krčka oko 10 minuta.

U jednu posudu sipajte jaje, šećer i vanilin pa promešajte. Dodajte ulje, umešajte pa dodajte jogurt, umešajte, zatim sipajte brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete homogenu glatku testastu masu.

U jabuke na tiganju dodajte kašičicu cimeta i mešajte, zatim dodajte testastu masu. Sve dobro umešajte, pa prekrijte poklopcem i ostavite da krčka oko 10 minuta. Prevrnite na drugu stranu i neka se prži još 5 minuta poklopljeno. Proverite čačkalicom i ako je pečeno možete izvaditi i poslužiti. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)