Foto: Profimedia

MNOGE ZANIMA

Da li ste i vi imali odnose sa bivšim partnerom? Ovo je mnogima neodoljivo, ali jedno treba da vam bude jasno

Mnogi ljudi uživaju u postelji sa nekim sa kim su raskinuli

Objavljeno: 07.10.2024. 19:30h

"Istraživanja pokazuju da 43 odsto slobodnih žena i 47 odsto slobodnih muškaraca redovno ima seks sa bivšim partnerima, u vreme kada traže novu ljubav", kaže Trejsi Koks, poznata stručnjakinja za seks i odnose iz Velike Britanije.

"Skoro svi mi možemo da priznamo da smo imali seks sa bivšim bar jednom u životu. To je izuzetno česta pojava, ali zašto je tako privlačna? Zamolila sam pojedince da mi kažu razloge zašto su se vratili na to, čak i ako je raskid bio bolan", dodala je ona. Evo šta su joj rekli: "Ne mogu da odolim. Svaki put kad se seks završi, oboje se slažemo da to više nikada ne bismo trebali da učinimo. Dve nedelje kasnije ponovo smo u klinču".

foto: Tinnakorn Jorruang / Alamy / Alamy / Profimedia

"Varao je, ništa nije platio, svi moji prijatelji su ga mrzeli i sve sam to pretrpela zbog seksa. Još uvek imam seks sa njim, ali nikome ne pričam o tome". "Ako je veza bila ležerna, niko nije povređen, seks je bio dobar i oboje smo raspoloženi za to, zašto bismo rekli ne?"

"Imam dva ili tri bivša ljubavnika na koje mogu da računam kad sam napaljen, uvek su raspoloženi za neobavezan seks. Siguran sam da će to prestati kad svi uđemo u ozbiljne veze, ali sada to funkcioniše".

foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

"Moj bivši i ja spavamo ležerno već oko osam meseci. Seks je uvek bio dobar za nas i imalo je smisla da nastavimo sa intimnošću sve dok ne nađemo nekoga sa kim želimo da uđemo u ozbiljnu vezu. Raskinuli smo bez ikakve drame i drugih prijatelja sa privilegijama". "Uvek ostajem prijatelj sa svojim bivšim, oni su najbolja baza za seks sa budućim partnerima. Jasno im dajem do znanja da tražim iskrenost, a ne komplimente, i oni će mi rado reći u čemu sam dobar, ali i šta bi trebalo da poboljšam".

"Loš dečak ili devojčica - oni koji su očajni kao ljubavni partneri, ali odlični u seksu - privlačni su s razlogom. Skoro uvek izgledaju dobro i blagosloveni su sa puno seksualne energije. Stajališta za jednu noć imaju svoju privlačnost, ali većini je daleko udobnije kada to rade sa nekim koga poznaju. Njihovo telo pamti partnerovo telo, mogu da mu veruju i osećaju se sigurno sa njim", kaže Trejsi.

foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Smatra da dostoji još razloga: "Što ste češće bili sa nekim, veća je verovatnoća da će neko da zna šta vam se sviđa, a šta ne. Vaš bivši tačno zna šta i kako vam se sviđa u seksu", dodala je ona i savetovala da se uvek u takvim aranžmanima s bivšim dogovarate oko nekih pravila. "Postoji jedan ključni uslov koji bi trebalo da razjasnite odmah na početku, a to je činjenica da ste oboje na istoj talasnoj dužini što se tiče slučajnog seksa. Jer, ako je jedna strana tu za seks i druženje, a druga očajnički želi da obnovi vezu, to će se završiti suzama", objasnila je ona, a prenosi Daili Mail.

Bonus video:

(Espreso/B92/prenela:B.S.)