prijatno
Tajna kako da vam prženi krompir uvek ispadne savršen: Hrskav i sočan u isto vreme, obožavaćete ga
tajna kako da vam prženi krompir uvek ispadne savršen
Kuvani, prženi ili pečeni, sa salatom ili uz meso, krompir je uvek jelo za uživanje... Uz dodatak začina dobija se ukusan obrok, idealan za sve prilike, a ovo je tajna kako da vam prženi krompir uvek ispadne savršen!
Sastojci i količina
krompir 1 kg
so po ukusu
začin c po ukusu
mlevena paprika po ukusu
ulje100 ml
peršun po ukusu
Kako pripremiti
Krompir oprati, očistiti i iseći na krupnije komade, staviti u vodu i kuvati 10 minuta, pa skloniti sa vatre. Krompir treba da je skoro kuvan, ali da se ne raspada. Krompir ocediti i pržiti u zagrejanom ulju u tiganju, pa povremeno prodrmati da bi se krompir preokrenuo ili špatulom okrenite. Pred kraj posuti suvim začinom, malo soli i paprike i na kraju peršunov list. Prodrmati tiganj još malo i izvaditi krompir iz tiganja. I to je to! Savršeni krompir je gotov.
Bonus video: