Foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

prijatno

Tajna kako da vam prženi krompir uvek ispadne savršen: Hrskav i sočan u isto vreme, obožavaćete ga

tajna kako da vam prženi krompir uvek ispadne savršen

Objavljeno: 30.09.2024. 18:29h

Kuvani, prženi ili pečeni, sa salatom ili uz meso, krompir je uvek jelo za uživanje... Uz dodatak začina dobija se ukusan obrok, idealan za sve prilike, a ovo je tajna kako da vam prženi krompir uvek ispadne savršen!

Sastojci i količina

krompir 1 kg

so po ukusu

začin c po ukusu

mlevena paprika po ukusu

ulje100 ml

peršun po ukusu

Kako pripremiti

Krompir oprati, očistiti i iseći na krupnije komade, staviti u vodu i kuvati 10 minuta, pa skloniti sa vatre. Krompir treba da je skoro kuvan, ali da se ne raspada. Krompir ocediti i pržiti u zagrejanom ulju u tiganju, pa povremeno prodrmati da bi se krompir preokrenuo ili špatulom okrenite. Pred kraj posuti suvim začinom, malo soli i paprike i na kraju peršunov list. Prodrmati tiganj još malo i izvaditi krompir iz tiganja. I to je to! Savršeni krompir je gotov.

Bonus video:

(Espreso/Blic žena/prenela:B.S.)