Liban, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

REGION SRLJA U PONOR

Zahuktava se na Bliskom istoku, Izrael nastavlja sa razaranjem Libana! Iranski vrhovni vođa poslao jezivu poruku!

Izrael je uzvratio talasom napada na južni deo Libana

Objavljeno: 25.09.2024. 13:16h

Izraelska vojska je objavila da nastavlja sa napadima na južni Liban i dolinu Beka. Izrael tvrdi da cilja na oružje i terorističku infrastrukturu koju koristi Hezbolah. Hiljade ljudi u napadima je povređeno ove nedelje, a desetine hiljada su primorane da napuste svoje domove.

Poslednji izveštaji sa terena pokazuju da se sukob između Izraela i Hezbolaha proširio, prenosi Guardian.

Hezbolah tvrdi da su ispalili balistički projektil na sedište Mosada u Tel Avivu.

Izraelska vojska je saopštila da je jedan projektil srednjeg dometa presretnut sistemima protivvazdušne odbrane, naglašavajući da je to bio "težak projektil, usmeren ka Tel Avivu, prema civilnim oblastima."

U međuvremenu, u Libanu, najmanje tri osobe su poginule, a devet je povređeno u izraelskom napadu na grad Majsara, koji se nalazi u planinama severno od Bejruta, što je najsevernija tačka na kojoj je Izrael izveo napad od početka sukoba.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei oglasio se na X-u povodom situacije na Bliskom istoku.

"Libanski Hezbolah, koji se čvrsto bori za Gazu i stavlja se u središte ovih gorkih događaja, učestvuje u džihadu na putu Boga".

"Hezbolah je pobednik", napisao je on na arapskom.

Izrael nastavlja sa bombardovanjem Pojasa Gaze, kao i Libana. Ministarstvo zdravlja u Gazi, pod vođstvom Hamasa, izvestilo je o 85 poginulih i 104 povređenih u vojnim akcijama u poslednja 24 sata.

Bonus video:

(Espreso/ Guardian/ Prenela: T.M.)