Foto: Espreso

recept

Naše bake su nam spremale ovo jelo, a u jednom domaćice greše često: Sočno meso, mekano povrće i za čas gotovo jelo

Otkrijte tajnu ukusa ovog tradicionalnog jela

Objavljeno: 18.09.2024. 09:18h > 09:20h

Ovaj recept za boraniju sa noklicama će vas oduševiti jer je savršen za porodični ručak. Otkrijte tajnu ukusa ovog tradicionalnog jela.

Boranija sa noklicama od mesa je savršen spoj povrća i mesa, a priprema je jednostavna... Sočno meso, mekano povrće i jednostavna priprema - sve što vam treba za ukusan obrok.

Potrebno je:

500 gr boranije

1 veći krompir

glavica crnog luka

1 veća zelena paprika

2 šargarepe

200 gr ml mesa

1 jaje

manja glavica crnog luka

2 čena belog luka

ml paprika

ml biber

suvi začin

kašika ajvara

50 ml kuvanog paradajza

ulje

Priprema:

Luk šargarepu i papriku iseckati pa propržiti na ulju. Dodati ml papriku, suvi začin i ajvar. Izmešati, dodati boraniju i krompir na sitne kockice.

foto: Espreso

Naliti vodom i kuvati na tiho.

foto: Espreso

U meso ubaciti seckan crni i beli luk, slatku papriku, biber začin i jaje i sve izjednačiti. Kašikom koso hvatati tanke noklice i ubacivati u boraniju. Ostaviti da kuvaju oko 20 minuta.

foto: Espreso

Dodati u boraniju suvi začin i na kraju seckan perđun. Služiti toplo.

Pogledajte video:

Bonus video:

(Espreso/M.S.)

Dodati u boraniju suvi začin i na kraju seckan perđun. Služiti toplo. Ja volim uz poraniju malo kajmaka ili kisele pavlake.