Bora Čorba, Foto: Dragan Kadić

nestašan

Večiti buntovnik: Zbog ove kriminalne radnje je Bora Čorba završio u zatvoru

Nakon ovog incidenta, Bora je izbačen iz gimnazije, a sud je doneo odluku da ga oslobodi pod određenim uslovima.

Objavljeno: 04.09.2024. 12:21h > 12:29h

Život Bore Čorbe, kako ga javnost zna, bio je veoma zanimljiv, a u detinjstvu je bio veoma nestašan i buntovan zbog čega je završio u zatvoru.

U tinejdžerskim danima, Bora je imao problema sa zakonom, a sve zbog svoje strastvene ljubavi prema muzici. Muzika je bila njegov život, ali su instrumenti u to vreme bili izuzetno skupi, te se mladi Bora našao u problemu kako da obezbedi sredstva za svoj san. Sa grupom prijatelja, koji su delili slične ambicije on je opljačkao kuće bogataša kako bi skupio novac za instrumente. Ta avantura trajala je tri godine, sve dok nisu uhvaćeni i prebačeni u istražni zatvor, gde je Bora proveo sedam dana.

Nakon ovog incidenta, Bora je izbačen iz gimnazije, a sud je doneo odluku da ga oslobodi pod određenim uslovima. Njegovi roditelji, zabrinuti za njegovu budućnost, odlučili su da ga "sklone" iz lošeg društva i 1970. godine su se preselili u Beograd. Taj potez bio je ključan za Borin dalji razvoj, jer mu je prestonica pružila priliku da se potpuno posveti muzici, ali i da izgradi ličnost koja će ga kasnije učiniti jednim od najznačajnijih muzičara na ovim prostorima.

Imao 3 braka

FOTO: Nebpojša Mandić
FOTO: Aleksandar Jovanović Cile
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Nemanja Pančić
FOTO: Dragan Kadić
FOTO: Printscreen/Youtube/ Grand Online

Bio je oženjen Draganom Đorđević, sa kojom ima sina Borisa, a sa njima je živela i Tamara, Draganina kćerka iz prethodnog braka. Borisav i Dragana su se sporazumno razveli 5. februara 2007, a Borisav joj je ostavio stan u kojem su živeli. Dragana Đorđević je izvršila samoubistvo 23. marta 2007.

Po drugi put se oženio dvadeset šest (neki izvori kažu dvadeset osam) godina mlađom rudničankom Aleksandrom. Venčanje je obavljeno na Rudniku, 18. novembra 2009.Aleksandru je upoznao tokom turneje po SAD. Nakon četiri godine je i ovaj brak okončan - piše na "Vikipediji".

Bora Đorđević je nekoliko godina unazad bio u srećnom braku sa Dubravkom, s kojom je živeo u Ljubljani u Sloveniji.

(Espreso/blic/Prenela PV)