Pita krompiruša, Foto: Printscreen/youtube/ Kuhajmo zajedno

HRSKAVA KORA, A UNUTRA SE TOPI

Starinska pita krompiruša od 4 sastojka kakvu su naše bake savijale: Jednostavan recept koji vraća u detinjstvo

Pita od krompira nekada je bila važan gost na mnogim trpezama, a danas je gotovo zaboravljena iako se vrlo jednostavno pravi

Objavljeno: 22.08.2024. 19:15h

Nekada su naše bake redovno savijale razne pite, što od sira, mesa, povrća, čak i one slatke kao što je bosanska pita sa šljivama, a mnogima je ostala u sećanju čuvena pita krompiruša.

Pite su idealne kako za ručak, večeru, doručak, ma gotovo svki obrok i priliku, a ova sa krompirom će posebeno obradovati svakog ko je proba i momentalno vratiti u detinjstvo ukusom.

Priprema je vrlo jednostavna, tako da će i sami početnici brzo zablistati u kuhinji, a ovaj recept sadrži svega 4 sastojaka.

Sastojci za kropirušu:

  • 1kg krompira
  • 1 pakovanje kora za pitu
  • ulje, so i biber
  • 2 glavice crnog luka
  • kisela voda
Pita od krompira kakvu su savijale naše bakefoto: Printscreen/youtube/ Kuhajmo zajedno

Priprema pite kropiruše:

Najpre krompir izrendajte,a iseckani crni luk pržite na malo ulja.

Potom sjedinite i mešajte smesu, svaku koru prelijte sa malo kisele vode i filujte smesom od kropira.

Savijte kore i pecite na 200 stepeni u već zagrejanoj rerni maksimalno do 40 minuta, dok lepo ne porumeni.

U videu možete ispratiti kako se tačno pravi korak po korak:

Bonus video:

(Espreso/T.M.)