recept
Mramorna štrudla sa kakaom: Nikad lakša priprema, a ukus bolji od obične
Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 50-55-60 minuta
Mramorna štrudla sa kakaom je primamljivog izgleda i ukusa, mekana i slatka, savršena uz šolju kafe.
Sastojci:
4 jajeta
130 g putera
250 g šećera
220 g brašna
50 ml ulja
20 g skroba
20 g kakaoa
200 ml mlaćenice ili kefira
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Recept za mramornu štrudlu sa kakaom:
Za ovu štrudlu, prvo nauljite kalup i stavite ga u frižider. Podelite mlaćenicu na 150 ml i 50 ml. Prosejte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. U puter dodajte šećer i mutite 1-2 minuta, pa dodajte jedno po jedno jaje i nastavite da mutite. U penušavu smesu dodajte ulje i mlaćenicu i mešajući na maloj brzini, kašiku po kašiku, dodajte brašno. Podelite smesu na dva dela. U jednu polovinu dodajte 5 kašika mlaćenice koju ste odvojili i kakao, pa promešajte.
U drugu polovinu dodajte skrob i promešajte. Ako je previše čvrsto, možete dodati 1-2 kašike mlaćenice. Sipajte 2-3 kašike običnog testa u kalup, a zatim dodajte 2-3 kašike kakao mešavine i šarajte osmice čačkalicom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 50-55-60 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)