Krompir, Foto: Youtube printscreen/Temponaut Timelapse

pažnja

Ovako čuvajte krompir i biće jestiv mesecima: Držite ga podalje od luka, a ovo su ostali trikovi

Namirnica koja se često nalazi na našoj trpezi

Objavljeno: 17.08.2024. 18:50h > 18:53h

Uvek želimo da bacanje hrane svedemo na minimum jer to za početak čuva i naš kućni budžet.

Ako ste i vi među onima koji idu u velike nabavke, onda bi trebalo da se osigurate da vam namirnice što duže traju.

Postoji jedan osnovni proizvod koji svaka kuća ima - to su krompiri. Oni nisu samo svestrana namirnica, već i zasitan sastojak.

Jedan korisnik Reddita postavio je pitanje na forumu kako pravilno skladištiti krompire kako nijedan ne bi propao.

U objavi je napisao: "Ja sam devojka koja živi sama u velikoj zgradi. Nemam mesto gde temperatura iznosi 7-13 stepeni, kao što se preporučuje za čuvanje krompira. Jedem jednom dnevno. Takođe, više nemam automobil, pa idem peške do jedne od dve obližnje prodavnice.

foto: Printscreen/TikTok/onceupona_dawn

"Nisam sigurna da bih mogla da pojedem kesu od 2,5 kilograma krompira dovoljno brzo, jer uvek počnu da puštaju klice čak i kada ih čuvam u mraku.

"Zato sam prestala da ih kupujem, jer sam ih mnogo bacala. Ima li nešto što mogu da uradim? Hvala."

Ljudi su počeli da dele svoje savete u komentarima.

Jedan je napisao: "Čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu. Takođe, samo oljuštite klice, ako krompir nije zelen ili mekan, nije pokvaren."

Drugi je dodao: "Držite ih dalje od luka. Luk će ubrzati nicanje klica na krompiru."

Još jedan korisnik je potvrdio ovu tvrdnju: "Takođe - držite luk daleko od krompira. Čuvanje zajedno čini da krompiri brže propadaju."

Četvrti je predložio: "Možete zamrznuti pečeni i pire krompir, ili poluobaren krompir isečen na debele kriške i zatim ga zamrznuti za kasnije pečenje ili prženje."

U međuvremenu, jedna osoba je sugerisala da ovaj način može produžiti vek trajanja krompira do "mesec dana". Rekla je: "Stavite celu kesu u frižider, tako su mi izdržali mesec dana."

Na kraju, jedan savet je bio: "Oljuštite krompir, stavite ga u posudu sa vodom i držite u frižideru. Takođe ćete ukloniti i višak skroba," prenosi Express.co.uk.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)