pažnja
Ovako čuvajte krompir i biće jestiv mesecima: Držite ga podalje od luka, a ovo su ostali trikovi
Namirnica koja se često nalazi na našoj trpezi
Uvek želimo da bacanje hrane svedemo na minimum jer to za početak čuva i naš kućni budžet.
Ako ste i vi među onima koji idu u velike nabavke, onda bi trebalo da se osigurate da vam namirnice što duže traju.
Postoji jedan osnovni proizvod koji svaka kuća ima - to su krompiri. Oni nisu samo svestrana namirnica, već i zasitan sastojak.
Jedan korisnik Reddita postavio je pitanje na forumu kako pravilno skladištiti krompire kako nijedan ne bi propao.
U objavi je napisao: "Ja sam devojka koja živi sama u velikoj zgradi. Nemam mesto gde temperatura iznosi 7-13 stepeni, kao što se preporučuje za čuvanje krompira. Jedem jednom dnevno. Takođe, više nemam automobil, pa idem peške do jedne od dve obližnje prodavnice.
"Nisam sigurna da bih mogla da pojedem kesu od 2,5 kilograma krompira dovoljno brzo, jer uvek počnu da puštaju klice čak i kada ih čuvam u mraku.
"Zato sam prestala da ih kupujem, jer sam ih mnogo bacala. Ima li nešto što mogu da uradim? Hvala."
Ljudi su počeli da dele svoje savete u komentarima.
Jedan je napisao: "Čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu. Takođe, samo oljuštite klice, ako krompir nije zelen ili mekan, nije pokvaren."
Drugi je dodao: "Držite ih dalje od luka. Luk će ubrzati nicanje klica na krompiru."
Još jedan korisnik je potvrdio ovu tvrdnju: "Takođe - držite luk daleko od krompira. Čuvanje zajedno čini da krompiri brže propadaju."
Četvrti je predložio: "Možete zamrznuti pečeni i pire krompir, ili poluobaren krompir isečen na debele kriške i zatim ga zamrznuti za kasnije pečenje ili prženje."
U međuvremenu, jedna osoba je sugerisala da ovaj način može produžiti vek trajanja krompira do "mesec dana". Rekla je: "Stavite celu kesu u frižider, tako su mi izdržali mesec dana."
Na kraju, jedan savet je bio: "Oljuštite krompir, stavite ga u posudu sa vodom i držite u frižideru. Takođe ćete ukloniti i višak skroba," prenosi Express.co.uk.
Bonus video: