Čizkejk sa bananama, Foto: Printscreen/youtube/NO OVEN

LAGANO I UKUSNO

Najkremastija poslastica koju morate probati ovog leta: Recept za čizkejk sa bananama svaka domaćica mora da ima

Isprobajte lagani recept za najkremastiji čizkejk sa bananama

Objavljeno: 02.08.2024. 23:30h

Čizkejk sa bananom savršena je poslastica za sve ljubitelje slatkog i kremastog ukusa.

Spoj bogatog krem sira i svežih banana stvara nezaboravan dezert koji će oduševiti vaša čula.

Ovaj recept jednostavan je za pripremu, a rezultat je savršeno uravnotežen čizkejk koji se topi u ustima. Ako volite da eksperimentišete i isprobavate nove stvari, probajte i recept za čuvenu Dubai čokoladu.

SASTOJCI

Kora:

200g mlevenog keksa

100g putera, otopljenog

Fil:

500g krem sira

200g šećera

2 kašičice ekstrakta vanile

3 jaja

3 velike banane, zrele i izgnječene

200ml pavlake za šlag

Čizkejk sa bananamafoto: Printscreen/youtube/NO OVEN

Preliv:

2 velike banane, isečene na kolutiće

100g tamne čokolade

50ml mleka

Kora:

Pomešajte mleveni keks i otopljeni puter dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Utisnite smesu u dno kalupa za torte (promera oko 22-24 cm) obloženog papirom za pečenje. Ostavite u frižideru dok pripremate fil.

Fil:

U velikoj posudi, mikserom umutite krem sir i šećer dok ne postanu glatki.

Dodajte ekstrakt vanile i jaja, jedno po jedno, uz stalno mešanje.

Umiksajte izgnječene banane.

Na kraju, dodajte pavlaku za šlag i sve dobro sjedinite.

Sipajte fil preko kore od keksa.

Kolači sa bananom mogu biti zanimljivifoto: Zoonar GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia

Pečenje (nije obavezno)

Zagrejte rernu na 160°C.

Pecite čizkejk oko 20-30 minuta ili dok se sredina ne učvrsti.

Isključite rernu i ostavite čizkejk da se postepeno hladi.

Preliv:

Istopite čokoladu sa mlekom na laganoj vatri dok ne dobijete glatku smesu.

Pre nego što poslužite čizkejk, poređajte kolutiće banane po vrhu i prelijte rastopljenom čokoladom.

Bonus video:

(Espreso/glossy/E.S./T.M.)