Kako Bugari kisele krastavce?, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

SAZNAJTE

Nikada nećete pogoditi kako Bugari kisele krastavčiće: Duplo brže ih spemaju uz pomoć ovog starinskog trika

Kiseli krastavci na bugarski način se pripremaju jednostavnije i brže

Objavljeno: 30.07.2024. 18:57h

Sastojci:

  • 0,6 kg svežih, malih krastavaca
  • 100 ml sirćeta
  • 2 kašičice šećera
  • 1 mali luk isečen na kolutove
  • biber u zrnu
  • lovorov list
  • 1 crvena ljuta paprika
  • 3-4 čena belog luka
  • seme senfa (po želji)
Njami, svideće se svimafoto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Recept za kisele krastavce na bugarski način:

Za kisele krastavce, prvo ih operite u slanoj vodi. Dobro operite tegle, sterilišite ih. Poređajte krastavce i ostale čvrste sastojke u teglu. Prelijte sirćetom i dolijte vodu. Čvrsto zatvorite teglu i dobro protresite da biste bili sigurni da su sastojci dobro izmešani.

Po potrebi dodajte vodu i sirće u jednakoj razmeri. Kuvajte tegle na pari 10 minuta. Kada se skuva, umotajte ih u deblje krpe i ostavite da se ohlade. Nakon što su spremni, možete da ih čuvate u ostavi.

.

Bonus video:

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)