SOČNO I UKUSNO
Šuškava pita po bakinom receptu: Hrskave korice i preuksuan nadev su kombinacija koju svaka domaćica mora da zna
Kad god zafali ideje za dobar obrok, tu su bakini recepti - a sada je podelila kako naparaviti sočnu šuškavu pitu sa mlevenim mesom
Bilo da je pravite za doručak, kao meze, večeru ili predjelo - šuškava pita sa mlevenim mesom po bakinom receptu je pravo jelo za to.
Iako neki više vole slatke pite, kao što je bosanska šljivopita, baka Jela ima recept za ovu sa mlevenim mesom koja će se svideti baš svakom.
Potrebno je:
400 gr mlevenog mesa
1 velika glavica crnog luka
1 veći rendan krompir
50 ml ulja
suvi začin ili so
ml. biber
2 jaja
500 gr tankih kora
Priprema:
Iseckati luk pa ga propržiti na ulju da dobije staklatu boju. Ubaciti meso pa isitniti i pržiti bar 15 minuta.
Dodati so, po želji začin, ml biber može i malo slatke ml paprike. Skloniti sa vatre pa ubaciti jaja i izmešati.
Prvu koru premazati uljem pa dodati drugu. I nju premazati gornji deo uljem a u donji po dužini staviti 4 kašike nadeva i rasporediti i uviti u tanku rolnicu.
Redjati u podmazan pleh . Može se malo zaseći :peći na 200 stepeni C 40 min. da lepo zarumeni. Seći toplu služiti uz čašu jogurta. Prijatno uz fantastičan zalogaj!
Bonus video:
(Espreso)