recept
KADA PROBATE OVAJ DOMAĆI SLADOELD KUPOVNI NEĆETE OKUSITI: Od samo oar sastojaka napravite ledeno uživanje
Donosimo najbolje domaće recepte za 3 vrsta sladoleda, sigurni smo da ćete uživati u njihovim ukusima tokom celog leta!
Jedna od najomiljenijih poslastica tokom vrelih letnjih dana je upravo sladoled, a veruje se da je receptura nastala još u drugom veku pre nove ere. U početku je bio samo desert vladara, dok Marko Polo nije doneo u Italiju osnovni recept sa Dalekog istoka. Iako je u početku ovaj slatkiš konzumirala samo svetska elita, od 1660. postaje dostupan svima, a fabričko pravljenje počelo je u Americi 1851. godine.
Sladoled od jogurta
Sastojci:
litar jogurta
3 čaše šećera
2 čaše mleka
1 kisela pavlaka
200g šlaga
Priprema:
U posudu sipajte jogurt i šećer. U drugoj posudi umutite šlag sa mlekom i dodajte pavlaku. Te dve smese sastavite i promešajte, te odložite u zamrzivač da se zaledi. Ukoliko želite da napravite voćni sladoled u smesu možete dodati i voće po vašem izboru. Takođe, možete dodati i čokoladne bombonice, mrvice omiljenog keksa ili bilo šta drugo što zamislite, tako od jedne smesem možete dobiti puno različitih ukusa.
Bonus video: