recept
POSLASTICA KOJA SE SPREMA ZA TILI ČAS: Blanširane breskve sa kremom koje ćete odmah smazati
Uz sve letnje aktivnosti kojima se radujemo, na listi onoga što ne možemo da dočekamo nalazi se, zapravo, i sezonsko voće
Od jagoda preko lubenica, dinja, obožavamo sve, a breskve postaju favoriti za zaslađivanje.
Vreme je da se okrenemo sezonskom voću i mogućim desert opcijama. Tako smo naišli na recept za blanširane breskve s kremom na Instagram profilu @itsholly.
Breskve s kremom
Potrebno je:
- četiri breskve
- listovi breskve
- ekstrakt vanile ili štapić vanile
- kesica želatina
- maskarpone sir
- slatka pavlaka
- šećer i voda
Priprema:
Spremaćete tri slatka sosa: blanširane/marinirane breskve, žele od breskvi i krem-šlag od listova breskve. Za početak, zasecite četiri breskve i stavite ih ključalu vodu kako biste ih lako oljuštili. Tu kožu nećete bacati, već ćete iskoristiti pri pravljenju sirupa od breskve.
U kombinaciju prokuvanog šećera i vode dodajte kožice od breskve i ekstrakt vanile. Dok se to kuva, naseckajte prokuvane breskve na komadiće srednje veličine. Preko njih kroz cediljku prolijte sada već skuvani sirup od breskve. Ostatak proceđenog sirupa pomešajte sa želatinom kako biste napravili žele.
Za krem-šlag su vam potrebni listovi od breskve, maskarpone sir i slatka pavlaka. U šerpu dodajte listove breskve i slatku pavlaku i malo podgrejte. Zatim, u posebnu posudu dodajte dve kašike maskarpone sira i zalijte spremljenom smesom. Sve to izmiksajte dok se ne sjedini i napravi kremasti šlag. Potom, sledi serviranje. Prvo poređajte blanširane breskve, zatim stavite malo želea, a onda stavite krem-šlag preko. Vaš letnji desert je gotov.
Bonus video: