Sladoled, Foto: Printscreen/Youtube/ How 2 Bake It by Marko Strižak

recept

SAVRŠEN DESERT KOJI RASHLAĐUJE: Domaći sladoled od lubenice, uživaćete u svakom zalogaju

Za serviranje, ukrasite svežom lubenicom, morskom solju i koricom limete

Objavljeno: 16.07.2024. 19:04h > 19:15h

Domaći sladoled od lubenice je kombinacija omiljenog letnjeg deserta i voća, donosi užitak u svakom zalogaju.

Sastojci:

150 ml svežeg ili flaširanog soka od lubenice

125 g šećera

3/4 kašičice soli

foto: Printscreen/Youtube/ How 2 Bake It by Marko Strižak

390 ml nezaslađenog kokosovog mleka

60 ml zaslađenog kondenzovanog mleka

60 ml slatke pavlake

1 1/2 kašičice korice limete plus 1 kašika svežeg soka od 1 limete

seckana sveža lubenica i krupna morska so, za ukras

Recept za domaći sladoled od lubenice:

Da biste napravili sladoled, pomešajte sok od lubenice, šećer i so u malom loncu. Kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok se šećer potpuno ne rastvori, 3 do 4 minuta. Sklonite sa vatre i umešajte kokosovo mleko, zaslađeno kondenzovano mleko, slatku pavlaku i sok od limete dok se potpuno ne sjedini. Umešajte koricu limete. Dobro sve izmešajte.

Brzo prebacite sladoled u posudu za zamrzavanje, pritisnite papir za pečenje direktno na površinu. Pokrijte posudu i zamrznite dok se ne stegne, najmanje 6 sati. Sladoled se može čuvati u zamrzivaču do 3 meseca. Za serviranje, ukrasite svežom lubenicom, morskom solju i koricom limete. Možda ćete želeti da napravite i domaći sladoled od dinje.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Preosi A.M.)