UKUS BOLI GLAVA!
SPOLJA HRSKAVA, A IZNUTRA SOČNA I FINO NAPUNJENA UKUSNIM NADEVOM: Bakin recept za posnu pitu koju ćete obožavati
Možete je spremati za doručak, ručak, večeru, kao predjelo ili glavno jelo i bićete oduševljeni ukusom
Ponekad u danima posta ostanemo bez ideja šta spremiti za dobar i ukusan obrok, pa neetko vrtimo isti meni nedeljama. Međutim, sada imamo novi recept za sočnu pitu sa povrćem po bakinom receptu.
Možete je spremati za doručak, ručak, večeru, kao predjelo ili glavno jelo i bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
tanke kore
1 glavica crnog luka
1 paprika
1 manji paradajz malo začina
100 gr kuvanog ocedjenog pirinča
1 veza blitve može spanać
1 manji paradajz
ulje
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk, i seckanu papriku pa dodati paradajz na kockice. Ubaciti blitvu blanširanu i sečenu. Dodati suvi začin po želji ml biber.
Sve Izjedbačiti. ubaciti kuvan i ocedjen pirinač i suvi začin. Sve izjednačiti. Koru raširiti pa je premazati uljem pa preko nje drugu. Rasporediti nadev naročito pri dnu. Savitri stranice i uviti.
Premazati uljem i zaseći malo nožem da ne pucaju kad se ispeku i seku. Peći na 200 stepeni C 40 minuta. Služiti tolo. Samo šuška topi se. Predobra!
Bonus video:
(Espreso)