recept
Domaći sladoled od malina: Savršen ledeni užitak za predstojeće vrele dane, zdraviji od kupovnog
Ako se malo krema steglo na vrhu, promešajte da se sjedini
Sladoled od malina je bogatog ukusa zbog jaja i slatke pavlake, a jednostavno se priprema.
Sastojci:
4 žumanca
50 g šećera
Prstohavat morske soli
480 g slatke pavlake
340 g zrelih malina, smrznutih ili svežih
1 kašika sveže ceđenog soka od limuna
Recept za domaći sladoled od malina:
U šerpu sipajte šećer, so, žumanca i slatku pavlaku. Stavite na srednje nisku vatru. Kuvajte dok se dno krema ne zgusne. Prebacite u činiju (ako vidite komadiće kreme, procedite je kroz sitno sito u činiju) i ostavite na stranu. Pasirajte maline u blenderu.
Stavite sitno sito preko posude sa kuvanim kremom i sipajte pire od malina u cediljku. Promešajte i pritisnite da procedite što je moguće više pirea. Dodajte limunov sok u mešavinu i mešajte dok se sve ne sjedini.
Ako želite, možete dodati malo ekstrakta vanile. Ostavite smesu na sobnoj temperaturi, a zatim pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider preko noći (ili najmanje 6-8 sati).
Ako se malo krema steglo na vrhu, promešajte da se sjedini. Dobro umutite smesu mikserom ili još bolje aparatom za sladoled, prebacite u posudu koja može hermetički da se zatvori i zamrznite. Uživajte u sladoledu kada poželite.
Domaći sladoled od malina je vrlo raskošan i prednost je što možete da koristite i sveže i zamrznute maline.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)