Sladoled od malina, Foto: Printscreen/Youtube/Lily's kitchen. How to cook well.

recept

Domaći sladoled od malina: Savršen ledeni užitak za predstojeće vrele dane, zdraviji od kupovnog

Ako se malo krema steglo na vrhu, promešajte da se sjedini

Objavljeno: 03.07.2024. 12:08h

Sladoled od malina je bogatog ukusa zbog jaja i slatke pavlake, a jednostavno se priprema.

Sastojci:

4 žumanca

50 g šećera

Prstohavat morske soli

480 g slatke pavlake

340 g zrelih malina, smrznutih ili svežih

1 kašika sveže ceđenog soka od limuna

foto: Printscreen/Youtube/Lily's kitchen. How to cook well.

Recept za domaći sladoled od malina:

U šerpu sipajte šećer, so, žumanca i slatku pavlaku. Stavite na srednje nisku vatru. Kuvajte dok se dno krema ne zgusne. Prebacite u činiju (ako vidite komadiće kreme, procedite je kroz sitno sito u činiju) i ostavite na stranu. Pasirajte maline u blenderu.

Stavite sitno sito preko posude sa kuvanim kremom i sipajte pire od malina u cediljku. Promešajte i pritisnite da procedite što je moguće više pirea. Dodajte limunov sok u mešavinu i mešajte dok se sve ne sjedini.

Ako želite, možete dodati malo ekstrakta vanile. Ostavite smesu na sobnoj temperaturi, a zatim pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider preko noći (ili najmanje 6-8 sati).

Ako se malo krema steglo na vrhu, promešajte da se sjedini. Dobro umutite smesu mikserom ili još bolje aparatom za sladoled, prebacite u posudu koja može hermetički da se zatvori i zamrznite. Uživajte u sladoledu kada poželite.

Domaći sladoled od malina je vrlo raskošan i prednost je što možete da koristite i sveže i zamrznute maline.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)