Bakina kljukuša, Foto: Jela Jelena Petrović

VIDEO

TRADICIONALNO HRANLJIVO JELO OD KROMPIRA I JAJA: Kljukuša na brzinu NA BAKIN NAČIN koji se topi pred vama, savršeno

Tradicionalno hranljivo jelo krompir i jaja: Kljukuša na brzinu na Bakin način

Objavljeno: 10.06.2024. 09:06h

Bakina kljukuša koja obara sa nogu, svideće se svima ovo savršenstvo od obroka.

Potrebno je:

  • 2 veća krompira
  • malo belog luka u granulama
  • 100 ml jogurta
  • 1 kašika griza ili brašna
  • 2 jaja
  • suvi začin
  • mleven biber
  • 30 ml ulja
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović

Priprema:

Krompir izrendati pa odmah posoliti ili dodati suvi začin.

U činiju razbiti jaja, dodati ulje, jogrut, brašno ili griz i sve izjednačiti žicom. Preliti preko rendanog krompira u koji ste dodali malo začina i ml bibera. Sve izmešati.

Tepsiju premazati uljem i izrendati na dno kockicu kačkavalja pa rasporediti. Sipati krompir i rasporediti kašikom.

Peći na 220 stepeni C oko 20-30 minuta da lepo porumeni.

Napomena:

U kljukušu ide i galavica crnog luka ja sam ovog puta izostavila jer ne volimo samo malo belog luka, vi stavit i izrendajte sa krompirom.

BONUS VIDEO:

(Espreso / I.O.)