VIDEO
TRADICIONALNO HRANLJIVO JELO OD KROMPIRA I JAJA: Kljukuša na brzinu NA BAKIN NAČIN koji se topi pred vama, savršeno
Tradicionalno hranljivo jelo krompir i jaja: Kljukuša na brzinu na Bakin način
Bakina kljukuša koja obara sa nogu, svideće se svima ovo savršenstvo od obroka.
Potrebno je:
- 2 veća krompira
- malo belog luka u granulama
- 100 ml jogurta
- 1 kašika griza ili brašna
- 2 jaja
- suvi začin
- mleven biber
- 30 ml ulja
Priprema:
Krompir izrendati pa odmah posoliti ili dodati suvi začin.
U činiju razbiti jaja, dodati ulje, jogrut, brašno ili griz i sve izjednačiti žicom. Preliti preko rendanog krompira u koji ste dodali malo začina i ml bibera. Sve izmešati.
Tepsiju premazati uljem i izrendati na dno kockicu kačkavalja pa rasporediti. Sipati krompir i rasporediti kašikom.
Peći na 220 stepeni C oko 20-30 minuta da lepo porumeni.
Napomena:
U kljukušu ide i galavica crnog luka ja sam ovog puta izostavila jer ne volimo samo malo belog luka, vi stavit i izrendajte sa krompirom.
BONUS VIDEO:
(Espreso / I.O.)