Bećarac, Foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

ukusno

OVO JE RECEPT ZA PRAVO LETNJE JELO: Bećarac sa BELIM MESOM koje se topi u ustima

Bećarac sa belim mesom je odličan predlog za današnji ručak

Objavljeno: 02.06.2024. 20:54h > 20:57h

Bećarac je jelo od paradajza i paprike koje se pravi u leti i na proleće kada je sezona ovom povrću. Dodaje se i crni luk, a ovo jednostavno jelo je odličan predlog za ručak kada su vrućine. Predlažemo vam da napravite i bećarac sa belim mesom posut sirom, a ovo preukusno jelo će oduševiti celu porodicu.

Sastojci:

1 kg belog mesa

puter

maslinovo ulje

brašno

1 crni luk

3 čena belog luka

2 paprike

7 paradajza

150 ml paradajz sosa

100 ml vode

italijanski začin

tvrdi sir

foto: Jela Jelena Petrović

Recept za bećarac sa belim meso:

Meso isecite na šnicle, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Pospite brašno i lepo utrljajte. U tiganju istopite puter i sipajte malo ulja, pa ispržite meso. Izvadite meso iz tiganja, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada on omekša dodajte seckanu papriku, a posle par minuta i isečeni paradajz. Lepo promešajte, pa dodajte sitno seckani beli luk. Sipajte paradaz sos, vodu, posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom. Sve lepo promešajte i krčkajte 10 minuta, pa vratite meso. Pospite rendanim sirom, pa stavite u rernu i pecite na 200°C oko 10 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)