ukusno
RECEPT ZA UKUSAN ROLAT OD PATLIDŽANA: Punjen mlevenim mesom i sirom, fantazija ukusa
Sada je sezona patlidžana, pa vam predlažemo da od njega napravite rolat
Od patlidžana možete da pripremate razne specijalitete, kao što je pikantni malidžano. A kako su rolati super rešenje za ručak ili večeru kada vam dođu prijatelji, donosimo vam sjajan recept. Od patlidžana napravite rolat koji ćete napuniniti mlevenim mesom i sirom.
Sastojci:
2 patlidžana
240 g mocarela sira
1 crni luk
1 paprika
350 g mlevenog mesa
2 čena belog luka
1 kašičica slatke paprike
200 ml paradajz sosa
100 ml vode
maslinovo ulje
70 g parmezana
Još:
2 kašike paradajz sosa
origano
mocarela sir
Recept za rolat od patlidžana:
Patlidžan isecite na kriške, pa u neku posudu sipajte vodu i posolite. Stavite kriške patlidžana unutra. U tiganju na malo ulja propržite seckani crni luk i papriku dok ne omekšaju, pa dodajte mleveno meso. Kada se i ono malo proprži posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i dodajte mleveni beli luk. Promešajte i nastavite da pržite, pa posle 2-3 minuta sipajte vodu i paradajz sos. Ponovo promešajte i u gotovo meso dodajte seckani peršun. Pleh obložite pek papirom, pa pospite rendanim mocarela sirom (120 g). Možete da koristite i neki tvrdi sir po izboru.
Poređajte kriške patlidžana na ceo pleh, tako da se malo preklapaju. Premažite maslinovim uljem, pa pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. Preko patlidžana sipajte nadev od mlevenog mesa, pa pospite rendanom mocarelom (120 g) i parmezanom. Urolajte i premažite paradajz sosom (2 kašike), pa preko poređajte kriške mocarele ili nekog tvrdog sira po izboru. Pospite origanom, pa vratite u rernu i pecite na 180°C još 20 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)