Lokalni izbori u Srbiji, Foto: Stefan Stojanović

blog uživo

LOKALNI IZBORI U SRBIJI: Ovako je izgledao dan iza nas

Sve dešavanja vezana za izborni dan mogli ste da pratite na našem portalu

Objavljeno: 02.06.2024. 06:00h > 23:45h
08:30h

Gradska izborna komisija (GIK) je utvrdila konačni broj birača u prestonici za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda i on iznosi 1.602.150.

Zoran Lukić, predsednik Gradske izborne komisije Beograd rekao je da su biračka mesta u Beogradu otvorena na vreme i da sve protiče u najboljem redu. U glavnim gradu građani mogu da glasaju na 1.265 biračkih mesta.

08:05h

Biračka mesta otvaraju se u 7:00 časova, a zatvaraju u 20:00 časova, a svoje glasačko pravo možete ostvariti u bilo kom trenutku u ovom intervalu.

Izbori su raspisani u 67 gradova i opština i 23 gradske opštine u Srbiji. Biraju se odbornici skupština gradova Beograda, Valjeva, Vršca, Zrenjanina, Jagodine, Kikinde, Niša, Novog Sada, Pančeva, Požarevca, Sombora, Sremske Mitrovice, Subotice, Užica i Čačka. Paralelno se glasa za odbornike skupština opština Ade, Aleksinca, Alibunara, Apatina, Arilja, Bača, Bačke Palanke, Bačke Topole, Bačkog Petrovca, Bele Crkve, Beočina, Bečeja, Boljevca, Bosilegrada, Bujanovca, Vrbasa, Vrnjačke Banje, Gornjeg Milanovca, Žablja, Žitišta, Ivanjice, Inđije, Iriga, Kanjiže, Kovačice, Kovina, Malog Iđoša, Nove Varoši, Nove Crnje, Novog Bečeja, Novog Kneževca, Opova, Odžaka, Pećinaca, Plandišta, Preševa, Raške, Rume, Svilajnca, Svrljiga, Sente, Sjenice, Srbobrana, Sremskih Karlovaca, Stare Pazove, Surdulice, Temerina, Titela, Tutina, Čajetine, Čoke i Šida. Najzad, građani u Nišu će takođe glasati za odbornike gradskih opština Medijana, Palilula, Pantelej, Crveni krst i Niška Banja. U Požarevcu će se birati Skupština opštine Kostolac, dok će Beograđani glasati i za lokalne odbornike gradskih opština Barajevo, Voždovac, Vračar, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Savski venac, Sopot, Stari grad, Surčin i Čukarica.