VESELI BOSANAC
BRANKA SOVRLIĆ IZGUBILA GLAVU ZA "VESELIM BOSANCEM", PA POKAZALA SVIMA KAKO IDE RECEPT: Mostarka ODLEPILA ZA NJIM
Ovo jelo sastoji se od omekšanih goveđih kotleta koji se motaju oko nadeva od sira, kajmaka i sudžuka, a recept je više nego jednostavan
Branka Sovrlić je vrsa kuvarica, a njene recepte svi rado dele.
Ona je jednom prilikom pokazala kako pravi jedno od omiljenih jela pod imenom "Veseli Bosanac".
Ovo jelo sastoji se od omekšanih goveđih kotleta koji se motaju oko nadeva od sira, kajmaka i sudžuka, a recept je više nego jednostavan.
Evo kako idu sastojci i priprema "Veselog Bosanca":
– 500 g goveđih ili svinjskih šnicli
– 200 g domaće kobasica, sudžuka ili suvog mesa
– 100 g pečuraka
– 50 g kajmaka
– 100 g kačkavalja
Da biste napravili tanke odreske, dobro ih istucite čekićem. Nakon toga svaki odrezak premažite kajmakom, pa pospite sitno naseckanom domaćom kobasicom ili suvim mesom.
Urolajte odreske i učvrstite ih čačkalicama da se ne raspadnu. Pržite ih na tiganju 15 do 20 minuta. Branka napravi uz ovu mesnu poslasticu sos od pečuraka i celo jelo posluži uz salatu i pečeni krompir.
(Espreso/hello/Prenela P.V.)